13 november 2012

SNYGGT ÅTERBRUK


Något som vi hoppas kunna ägna oss mycket framöver i Eco And Stuff är återbruk av olika slag. Vi tycker det är riktigt smart att göra nya coola saker av gamla ting som gått i pension stället för att de ska hamna på tippen. Svarvade bordsben som får nytt liv som ljusstakar, gamla billyktor som blir häftiga vägglampor och drivved som återföds som snygga bänkar är bara en liten del av allt som jag blivit inspirerad av.

Vårt första lilla projekt när det gäller återvinning kommer att bli soffbord/förvaring. Vi har lyckats komma över ett ganska stort parti rejäla trälådor i jättefint skick från ett militärförråd. De har använts till att lagra sjukvårdsmateriel och är därför väldigt fräscha både på insidan och utsidan. Jag blev omedelbart förälskad och maken gav sig av med stor-släpet upp till mörkaste Småland och hämtade hem gullungarna.

Vi har slipat och provmålat (eller rättare sagt maken), klurat på val av färg för att vara så miljövänliga som möjligt och fotat en av lådorna. Vi har en vit också som väntar på att bli fångad på bild. På den har vi satt rejäla hjul och den är grymt snygg som soffbord på vårt kontor just nu.

Vi kommer att sälja dem i butiken men hoppas också hitta några hugade återförsäljare runt om i landet då de inte är direkt enkla att skicka på posten. Storleken är längd 85, bredd 72 och höjd 38. De är tunga och riktigt stabilt byggda och det finns ingen ände på allt häftigt man kan använda dem till.


Bild från min inspirationsmappInga kommentarer:

Skicka en kommentar