13 december 2012

JULKLAPPAR


Ett myggnät, en bikupa, kycklingar eller kanske ett hopprep? Här hittar du Barnmissionens klappar. Hos Unicef finns det filtar, nötkräm mot undernäring, skolpaket, vattenpaket och medicin.


Ojojoj, hur tänkte jag när jag startade en blogg precis innan jul? Jag kunde ju inte tro att det skulle bli riktigt så här intensivt men nu är det sannerligen julrusch som råder. Vi packar paket, dividerar med Schenker, skottar snö, packar paket, petar in lite bokföring, försöker hinna julpynta lite hemma och packar några paket till. Som tur är finns det ett liv även efter jul och då ska bloggen få lite mer svängrum att spira ur det lilla frö som nu är planterat. Den 1:a januari känns som ett bra nystartsdatum och innan dess ska jag ha hunnit vila upp mig ordentligt över helgerna. Jag planerar att spendera större delen av tiden i rödrutig flanellpyjamas med en hög julfilmer, några bra böcker och härliga brasor i kakelugnen. Maken kan få mata mig med marsipangrisar med jämna mellanrum också ty istället för att äta riktiga grisar föredrar jag godisvarianten. Däremot är jag inte vegetarian 1.0 ännu utan en och en annan sillrumpa och laxbit kommer att slinka ner.

Så här i elfte jultimmen tänkte jag passa på att tipsa om några riktigt bra och hållbara julklappar. Både till oss och till de som inte har lyxen att få fira jul. Sådana klappar som kanske ger faster Elsa, som redan har allt,  ett extra leende på julafton samtidigt som någon annan får mat för dagen, att en mamma i Afrika slipper förlora sitt barn eller att en tiger får leva. Du får ett gåvobevis att ge bort och någon annan får liv och lust. Här pratar vi win win!Hos WWF kan du ge bort fadderskap för en tiger, isbjörn, späckhuggare eller varför inte för hela Östersjön.


Jag önskar er alla en underbar och fridfull jul var än ni tänker fira den, ensam eller med släkt och vänner. Och snart är det ett nytt år med nya möjligheter så jag passar på att önska er ett gott nytt sådant också. På nyårsafton skippar vi raketerna här hemma och tänder några Khom Loy istället. Thailändska ljuslyktor som bland annat anses bringa lycka när den släpps iväg och som symboliserar att man samtidigt låter oro
och bekymmer sväva iväg. Ett bra sätt att avsluta året på tycker jag.De finns att köpa här. Miljövänligt, tyst och vackert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar